vrijdag 3 april 2015

Duinen

Woensdag 1 april 2015: plan om naar het Vogelmeer te fietsen, maar ik sla af richting IJmuiden. Het waait nog steeds flink en mijn kijker houd ik maar met moeite stil. Geen grauwe klauwieren nog. Er zijn nauwelijks vogels die zich meer dan een paar meter boven de grond wagen, een buizerd blijft beneden de boomgrens. Tijdens een wandeling hoor ik overal zangvogeltjes, zij vinden het duidelijk lente. Boven het Duinmeer jaagt een visdiefje, erin duikt een eendje steeds onder en vlak voor de schuilhut strijkt een witte kwikstaart neer. Vogelhutten zijn prettig, je kunt zitten, bent uit beeld en bovendien ben je wat beschut.
Op de terugweg ga ik even in de zon op een bankje in het duinbos zitten: goudvink, glanskop, koolmees, pimpel, tjiftjaf, vink, alles laat zich horen en zien.
De mens bleef thuis vandaag, ik heb alleen een liefhebber van orchidee├źn gesproken. Hij ging poep scheppen, van de hooglanders, voor zijn tuin.


Buizerd
vrouwtje Brilduiker

jagernde Visdief


Witte kwikstaart
Heggemus
Glanskop met voer

 
man Vink
Hooglanders

2 opmerkingen:

  1. Ja met die harde wind houden ze zich allemaal koest behalve de tjiftjaf die zong uit volle borst. Wat is er met die bomen gebeurd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, die bomen staan rondom de hooglanders ... die zullen ze wel schillen ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen