maandag 12 januari 2015

Burgemeester

Zondag 11 januari 2015: afgevallen takken, overal. Worstelend tegen een wind met stormkracht fiets ik noordwestwaarts, naar het Gerbrandypark. Er wordt al een paar dagen een Kleine Burgemeester gemeld, in de burgemeestersbuurt van Amsterdam. Mijn nieuwe lens gaat vandaag zijn eerste foto's buiten maken.
Plakken brood vliegen de straat over, voortgejaagd door de wind. Het is een bekende vogelaarstruc: lok meeuwen met brood, Euroshopper voldoet. In Albert Heijn op IJburg is vandaag geen goedkoop brood meer te verkrijgen. Een stuk of wat vogelaars klitten bij elkaar, ik groet een paar mensen en fiets verder, want zoeken is met deze storm beter dan wachten. Al snel zie ik de Kleine Burgemeester, temidden van vele andere meeuwen. Hij vliegt van me af, en na een paar minuten weer naar me toe en over me heen. Ik fiets weer terug, de laatste zak brood wordt inmiddels aangebroken. Het levert wilde taferelen op, met krijsende meeuwen in de hoofdrol. De Kleine Burgemeester laat zich niet onbetuigd. Hond Saartje blijft braaf in haar mandje achterop een geparkeerde fiets zitten. Haar bazin lijkt achter de muziek aan.
Voor de wind vlieg ik naar huis.

Kleine Burgemeester

Kokmeeuwen


Stormmeeuw

Zilvermeeuw

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe lens Roely. Samen met het nieuwe toestel geeft dit een prachtig resultaat. Mooi scherp en heldere beelden van de Burgemeester.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij en je nieuwe lens hebben De Kleine Burgemeester prachtig vast kunnen leggen.
    Heel veel plezier met je nieuwe aanschaf.

    BeantwoordenVerwijderen