maandag 23 juni 2014

Schiphol

Zaterdag 21 juni 2014: op het bankje in de Bisonweide tref ik mijn vogelmaatje en nog drie andere vogelaars, zij hebben de Wespendief al gezien. Ik heb op de Speelweide al een Grote Lijster gezien. Na een uurtje wachten, waarin de Haviken diverse malen zijn langsgeweest, maar de Wespendief het heeft laten afweten, fietsen we naar Schiphol waar R. ons zal laten zien waar de Velduil zit. De zon schijnt, het is de eerste dag van de zomer en de lucht boven het land zindert van de hitte. Bruine Kiekendieven jagen in de verte, om de paar minuten stijgt een vliegtuig op, en ook de dagelijkse Airbus van de Emiraten, een dubbeldekker. De Velduil zit ver, en is door de luchttrillingen slecht te zien als hij eenmaal heel even opvliegt om een Bruine Kiekendief die aan het jagen is te verdrijven. McDonalds zorgt voor de koffie, en de een na de ander gaat naar huis tot ik alleen overblijf. Anderhalf uur moet ik nog wachten tot de Velduil dan eindelijk verschijnt, het is al zes uur. Maar dan zie ik hem ook zeker tien minuten heen en weer vliegen, op jacht naar muizen, en achter Zwarte Kraaien aan. Op GoogleMaps zie ik later dat hij op meer dan een kilometer van onze uitkijkpost vliegt.
Op de terugtocht hoor ik nog een Koekoek zingen, en zie ik in het Vondelpark voor het eerst Visdiefjes boven de vijvers.

Grote Lijster

‘s Morgens         (Jan Hanlo)

                                Voor Mai

Het was half vijf ’s morgens in April
Ik liep, en floot de St. Louis Blues
Maar ik floot die op mijn eigen wijze
Al fluitend dacht ik: mocht mijn fluiten
gelijken op de zang van de grote lijster
En waarlijk, na enige tijd geleek mijn
fluiten van de St. Louis Blues
Op de zang van de grote lijster:
turdus viscivorus
Bruine Kiekendief


De Airbus van de Emiraten

Torenvalk

Velduil1 opmerking:

  1. Hoi Roely, wat een hoop moois heb je weer gezien. Ik kan wel een reactie op elke mooie foto geven maar dan wordt het een lang epistel. Ik ben er van onder de indruk. Een dan waar ik wel een beetje jaloers op ben en dat is de Blauwborst. Die heb ik nog nooit gezien. Wat staat ie trots op de foto. Ik vind het wel zielig voor die duif met dat bakje rond zijn nek. Ik hoop dat het iemand lukt het er af te halen. Inmiddels heb ik ook weer diverse blogs geschreven want ik ga zowat elke dag op stap. Er is ook zoveel moois te zien.

    BeantwoordenVerwijderen