dinsdag 1 juli 2014

Vlinderjacht

Zondag 29 en maandag 30 juni 2014: de vogels zijn druk bezig hun kroost te voeden en gedragen zich erg schuw, daarom is het tijd geworden op vlinderjacht te gaan. Zodra de zon schijnt komen de fladderaars tevoorschijn. In deze tijd zijn het voornamelijk Koevinkjes en Bruine zandoogjes die ik zie in de duinen, met af en toe een leukere waarneming, waar ik echt naar op zoek moet.
Vorig jaar is het me niet gelukt de zeldzame Bruine eikenpage te vinden, ik wist ook niet echt waar ik naar op zoek moest gaan, maar een vlinderaar vond hem vlak naast een pad. Nu ik weet wat voor klein vlindertje het is, een lid van de familie 'blauwtjes' net als ik, en ik weet welke planten hij opzoekt, is het iets eenvoudiger, maar evengoed moet een mens veel geduld hebben. Na een half uur vliegt de Bruine eikenpage opeens in mijn beeld, de adrenaline vult mijn aderen. Ik maak veel te veel foto's.
Op de dag dat mijn schoonvader 90 jaar wordt, en tevens uit het ziekenhuis wordt ontslagen omdat hij niet verder behandeld wil worden, vier ik dat in mijn eentje door langzaam door de duinen dwalend de Duinparelmoervlinder te vinden, een Kneu te zien drinken, een Zandhagedis te betrappen, Wespendieven synchroon over te zien vliegen en een Kleine parelmoervlinder uitvoerig op de foto te zetten.
Dat ik door dat struinen ongetwijfeld weer een tekenbeet oploop, ik heb er gisteren eentje verwijderd, neem ik op de koop toe.

Bruine eikenpage

Bruinrode heidelibel

Gehakkelde aurelia


Hooibeestje

Sprinkhaanzanger

Zwervende pantserjuffer
Boompieper


Bruinrode heidelibel

Duinparelmoervlinder


Fitis

Kleine parelmoervlinder


Kneu

Nachtegaal

Wespendief

Zandhagedis


Zwartsprietdikkopje

1 opmerking:

  1. Prachtige exemplaren heb je weer gezien Roely. Die hagedis is ook erg mooi. en de bruine eikenpage moet ik nog tegenkomen. Hele mooie waarneming! Van die tekenbeet is minder leuk. Maar goed opletten voor de eventuele gevolgen.

    BeantwoordenVerwijderen