donderdag 20 november 2014

Velduilen

Woensdag 19 november 2014: het is grijs en een beetje mottig weer, met een heel lichte wind uit oost, en vogelmaatje T. en ik bewandelen de pier in voor ons doen redelijk hoog tempo, er is namelijk niet veel om naar te kijken. Hoewel, op het strand ontdekken we een nog niet nader te definiƫren vogel, dus dalen we af. Een Rosse grutto blijkt tussen de meeuwen rond te lopen, en ook weer de overwinterende drieteentjes. We klauteren weer omhoog en proberen de Oeverpiepers op de foto te zetten. Er vliegen er wel vijf rond, maar zoals altijd zijn ze schuw. Aan de kop van de pier gaan we koffie zitten drinken, en hopen op iets bijzonders, een jager, of een Jan-van-Gent.T. voert een deel van de sketch - Geen jager, geen neger - op, van Herman Finkers, met het juiste hoge stemmetje.
Terug op het strand besluiten we nog even door de duintjes te lopen, je weet maar nooit. "Oei, een Velduil", juicht vogelmaatje, als hij een uil opstoot uit de vegetatie. Ik kan nog net een paar foto's nemen als de uil al een eind naar noord is. Verspreid lopen we verder, maatje beneden en ik boven langs het duin. En ja, groot geluk, ik stoot ook een uil op, die er als een speer vandoor gaat.


Drieteenstrandloper

Rosse grutto


Noordse kauw

Oeverpieper
Paarse strandloper

Eerste Velduil

Tweede Velduil

3 opmerkingen:

 1. Zo, ik ben weer helemaal bij en heb weer heel veel moois gezien. Ik reageer niet altijd maar af en toe moet ik even zeggen dat ik enorm geniet van wat je allemaal plaatst Roely. Ik hoop er nog lang van te mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Liesbeth. Heel andere soorten dan bij jullie, ik kijk aan de andere kant van het land altijd weer mijn ogen uit.

   Verwijderen
 2. Roely ook deze foto's zijn weer een plezier om te bekijken. En je logs zijn zeer informatief.
  Dank je voor je reactie op mijn laatste blog.

  BeantwoordenVerwijderen